Monte starter & träning

Denna vecka har ja två monte uppsittningar, vilket ser väldigt spännande å kul ut. Två fina hästar. Monster Monsun ska göra sin första monte start i livet på Bollnäs på torsdag, så hoppas han gillar de. Distansen 2660m ser ja som fördel och spår 7 är inte heller någon nackdel. På lördag har ja fått förtroendet att rida Boy Hornline på Romme, 2160m. Ser inte alls dumt ut då hästen som sämst varit 2;à i sina två monte starter. Hoppas att jag och hästen förvaltar detta bra!  

 Monster Monsun i kvalet. 

Ja har ju då inte lyxen att kunna träna på häst  under veckorna för å hålla monte musklerna igång. Men ja tycker själv att ja hittat bra lösningar på träningen för å bli starkare å bättre på att rida så ja underlättar förhästarna. Så skönt att under lopp och innan att aldrig behöva ens fundera på om orken å styrkan finns. Och att ja nu fått rida lopp lite tätare än tidigare gör att ja märker själv att de ger resultat. 

Ja tränar alltid regelbundet beroende lite på hur de är med jobb åka på trav osv. I min värld är de ett måste att träna för att bli bättre, oavsett vad.  

 Så håll tummarna 🙂

Kommentera